Álmomban Bhutánban ébredtem | Szerzői Magánkiadás | Elixír Könyvesbolt
Főoldal Ismeretterjesztés Termék részletes
2018. április 24. György napja


Álmomban Bhutánban ébredtem

Utazások a Mennydörgő Sárkány és a Bruttó Nemzeti Boldogság földjén


Szerző:Valcsicsák Zoltán
Kiadó:Szerzői Magánkiadás
Teljes ár:4800 Ft
ISBN:9789631232493
Oldalszám:376
Nyelv:magyar
Fedél:puha
Megjelenés:2015.01.01
Szállítás:érdeklődjön vevőszolgálatunkon
Kapcsolódó címkék:Ismeretterjesztés, Útleírás, néprajz,

Az előjegyzéshez be kell jelentkezni
Értékelés:
Értékelje Ön is!

Szinopszis:

A himalájai Bhutáni Királyság a Föld egyik legtitokzatosabb és legelzártabb országa, ahova csak kevés magyar jut el. Érintetlen természet, megmászatlan hegyóriások, elzárt völgyek, ritka növény- és állatfajok, hófehér gleccserek, rohanó folyók és szubtrópusi dzsungelek jellemzik. Egy mesebeli kis ország, ahol a király csak 1999-ben vezette be az internetet és a televíziót, és 2008-ban a demokráciát.

A Mennydörgő Sárkány földje a tantrikus buddhizmus utolsó mentsvára is, ahol lélegzetelállító kolostorerődök, több ezer kegyhely, évszázados hagyományok biztosítják az itt lakók lelki üdvét. A szerencsés utazót változatos túraútvonalak, elszigetelt apró falvak, kedves egyszerű emberek, és a magyar ízlés is igen csípős csilipaprikás ételek is várják. És egy rendhagyó fejlesztési politika is: a Bruttó Nemzeti Boldogság.

A szerző személyes utazásokon, kalandokon, álmokon és találkozásokon keresztül részletesen mutatja be Bhután nevezetességeit, történelmét, buddhista vallását, királyait, hagyományait, és napjainkban zajló gyors fejlődését. A hiánypótló könyv Bhutánba repíti az olvasót, illetve segít megtervezni az utat erre a távoli és elvarázsolt vidékre.
@ Uránusz 2008 Kft.   |   adatvédelem   |   impresszum   |   az oldal tetejére